Cu toții știm că în lumea de astăzi, există mai multe surse de intoxicare lentă a organismului decât au existat vreodată în istoria omenirii.
În plus stilul de viață actual, sedentarismul, lipsa de timp, dar și bombardamentul de stimuli ne determină să mâncăm inimaginabil de prost.
Astfel asistăm deja la un fenomen generalizat, în care dacă nu murim de cancer, boli de inima, atacuri vasculare, diabet etc, cei mai norocoși trăim o “viață fericită” alături de vreo boală de piele, grași, constipați, plini de gaze, obosiți cronic, nervoși, cu ficatul și colonul praf sau incapabili să mai procream.

Problema care stă la baza tuturor disfuncționalităților are două componente, starea de toxicitate avansată a organismului și deficiența factorilor nutritivi.

Soluția este pe cât de eficientă pe atât de simplă – alimentarea cu cantități masive de vitamine, minerale, proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali, enzime și antioxidanți din surse organice, conținute în diferitele combinații de sucuri crude din fructe și legume sau salate.
Astfel se obține pe langă energia și vitalitatea de care avem nevoie și o alcalinizare puternică ce provoaca eliberarea toxinelor acide acumulate în țesuturi.
În plus toate aceste resurse ajută la reconstrucția și regenerarea întregului organism.

Un aspect important este acela că sucurile trebuie să fie neaparat crude(nepasteurizate), pentru că orice tratament termic le distruge proprietățile, oricât de naturale ar fi igredientele din care sunt făcute.
De asemenea este foarte important ca sucul să fie obținut prin presare la rece, pentru că storcătoarele centrifugale sau blenderele le deteriorează datorită oxidării, temperaturii și inducției electrice care se formează.

Încă din antichitate părintele medicinei, Hipocrate, le dădea pacienților săi un sfat devenit celebru “hrana să vă fie leac”.
Totuși, datorită unor interese financiare uriașe medicina convențională continuă să se orienteze spre boală, administrând medicamente în scopul calmării simptomelor, ignorându-se metodele de vindecare orientate înspre eliminarea cauzelor bolii, prin optimizarea stării de sănătate a organismului.

Din această zonă venim și noi, fondatorii Detoxmed, din cea a pacienților care cu bunăcredință, căutând soluții pentru problemele personale, am ajuns în contact cu oameni, informații, documentare, cărți, studii ce ne-au dezvăluit o altă perspectivă asupra funcționării organismului, a cauzelor bolilor, dar mai ales ne-au dat soluții pe cât de simple și logice, pe atât de eficiente în restaurarea sănătății și a vitalității.

A fost necesar doar efortul de voință de a începe, de a sparge tiparele și paradigmele lumii în care trăiam, iar apoi cu perseverență, ca într-un puzzle începând să punem lucrurile cap la cap ne-am construit un stil de viață nou, bineînțeles perfectibil, pe care alături de o echipă de prieteni, terapeuți, nutriționiști și medici, dorim să vi-l împărtășim și dumneavoastră.