Consumul de cazeină DetoxMed

Consumul de cazeină

„Cazeina [principala proteină a laptelui] este cel mai relevant carcinogen chimic identificat vreodată”

Dr. Colin T. Campbell

Ceea ce dr Campbell a descoperit este că nu toate proteinele au acest efect. Care proteina generează cancerul în mod permanent și puternic? Cazeina, care constituie până la 87% din proteina laptelui de vacă. Si care tip de proteină nu promovează cancerul, chiar la un aport ridicat? Proteinele sigure erau cele din plante, în special cele din grâu și soia.

Cazeina din lapte este descompusă în stomac de cheag. Copiii după vârsta de unu-doi ani au deja păr şi unghii, aşa că nu mai au nevoie de cazeină. Sistemul lor digestiv nu mai produce cheag, iar aceasta devine nedigerabilă sau chiar otrăvitoare. Cazeina nedigerată este cauza inflamațiilor din oganism, formează pietre la rinichi, blochează vasele de sânge şi deformează degetele.

Alte ingrediente nedigerate din laptele de vacă se acumulează sub forma unor substanţe mucoase în țesuturi şi tendoane. Mucusul este o substantă plină de bacterii provocatoare de boli. De aceea cei care beau lapte de vacă găzduiesc de multe ori în organismul lor bacterii care cauzează boli precum gripa, răceala, astmul, bronşita şi multe altele.

Dacă nu puteţi să renunţaţi la lapte, măcar consumați lapte de capră. Are un conţinut scăzut de cazeină şi grăsimi şi seamănă cu laptele uman la conţinut.

Întrebare:

Acum câțiva ani, am început să am o dietă aproape vegană. Nu consum lapte, brânză, carne sau ouă, dar nu sunt nici un vegan extremist, ocazional consum albușuri, iaurt fără grăsimi sau brânză care conține cazeină. Recent am citit “Studiul China” și am fost uluit aflând cât de nocivă este cazeina pentru organismal uman. Cantitatea de cazeină care se găsește în produsele pe care le consum este acceptabilă, având în vedere consumul ocazional?

Răspuns (Dr. Colin T. Campbell):

Linia principală a cărții se referă la secvența de studii experimentale prin care au apărut ideile mele actuale despre nutriție. Am început să fac cercetări concentrându-mă pe o ipoteză relativ specifică, anume, cazeina – atunci când este administrată la șobolani – stimulează creșterea tumorilor experimentale și, dacă da, cum funcționează?

În primul rând am confirmat că rezultatul consumului de cazeină are această proprietate, de a dezvolta tumori. În sensul tradițional, dovezile au fost copleșitoare. Folosind practica științifică tradițională, ar trebui să concluzionăm că este o substanță cancerigenă chimică, probabil cea mai relevantă carcinogenă pe care o consumăm.

Un lucru important este că acest efect apare la un nivel de consum al cazeinei ce depășește pragul necesar de satisfacere a nevoilor de proteine, adică 10-12% din totalul caloriilor. De asemenea, acest lucru este valabil pentru cazeină, dar nu și pentru proteina din grâu sau din soia, chiar și atunci când acestea din urmă sunt consumate până la 20% din totalul caloriilor.

Pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, este important să înțelegeți acest argument foarte bine. Prin urmare, nu contează consumul ocazional de cantități mici de cazeină, dar este foarte importantă limitarea și chiar evitarea alimentelor de origine animală în timp ce consumăm alimente de origine vegetală.