colon hidroterapie

Procedura de colonhidroterapie

colon hidroterapie
colon hidroterapie

Colon hidroterapia este o metodă blândă ce implică infuzia de apă purificată în colon via rectum la o temperatură de 30-40 grade și o presiune optimă, ambele fiind permanent monitorizate. Instrumentele ce intră în contact cu pacientul sunt de unică folosință eliminând orice posibilitate de contaminare.

Întreaga procedură se realizează în sistem închis ceea ce permite ca întreg conținutul intestinal să fie transportat direct către sistemul de evacuare fără nici un fel de miros dezagreabil sau alte situații ce ar putea să vă lezeze sensibilitatea. În timpul tratamentului se realizează o serie de infuzii și descărcări și de asemenea un ușor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la pereții colonului.

Înainte de începerea ședinței nu trebuie să mâncați timp de 2 ore, iar în ziua premergătoare tratamentului să nu consumați alimente greu digerabile. Pentru rezultate mai bune, puteți bea un ceai laxativ cu o seară înainte.

O ședință de colon hidroterapie poate dura între 45 și 60 de minute.

Pentru prima ședință este recomandat să vă alocați 1 oră în care veți beneficia de o consultație împreună cu terapeutul nostru, care va explică mai în detaliu etapele procedurii și indicațiile post tratament. În funcție de dorința pacientului, se vor oferi și câteva indicații cu privire la nutriție.

După instalarea aparatului (pacientul stă în poziție culcat pe pat), se introduce în colon apă filtrată și purificată, la temperatura corpului, care umple tot intestinul gros, ajungând în toate „colțurile” în care o clismă sau produsele de genul ColonHelp, Colonix nu pot ajunge. După câteva minute apare senzația de „plin”, moment în care începe evacuarea apei din colon cu toate rezidurile întâlnite în cale. Această operațiune se repetă de mai multe ori, până când apa iese curată din organism și este însoțită de un masaj ușor făcut de terapeut în zona abdomenului.

În timpul tratamentului se recomandă suplimentele probiotice pentru a repopula intestinul cu bacteriile benefice tubului digestiv. Pentru a obține rezultate se execută minimum 3 ședințe de colon hidroterapie de 45-50 minute, recomandat ar fi 5 (numărul de ședințe depinde de la caz la caz, lucrul acesta se discută cu terapeutul). În prima ședință se elimină rezidurile din rectosignoid și colonul descendent, în a 2-a ședintă se curăță curbura splenică și colonul transversal, iar în cea de-a treia ședință se curăță colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumulează cele mai multe resturi).