Postul sau dieta de eliminare

Postul sau dieta de eliminare

Postul sau dieta de eliminare
Postul sau dieta de eliminare

Postul sau dieta de eliminare ca metodă de detoxifiere este unul dintre cele mai rapide modalități de eliminare a deșeurilor. Și de intensificare a procesele de vindecare a corpului, protejând țesuturile esențiale(organe vitale). Utilizând țesuturi neesențiale (țesut gras) drept combustibil.

Încă din 1880 jurnale medicale consemnează utilizarea cu succes a postului în tratarea obezității, intoxicațiilor, alergiilor, psoriazisului, eczemelor, sidromului intestinului iritabil, depresiei, nevrozei și multor altor afecțiuni grave.

Cea mai benefică metodă s-a dovedit a fi cea a postului cu sucuri din fructe și legume proaspete. Care furnizează sistemului nostru enzimele și antioxidanții de care are nevoie în detoxifiere. Și reduce efectele secundare normale, amețeala, oboseala și durerile de cap, generând în schimb energie, senzația de curățenie și de limpezire a minții.

Deși un post cu sucuri poate fi făcut oricând, cel mai bine ar fi să începeți într-o perioadă când vă puteți putea odihni corespunzător. Așa încât energia să poată fi direcționată către vindecare.

De asemenea pregătirea dinaintea acestei diete trebuie să se facă consumând cu o zi înainte doar fructe și legume crude. Este de recomandat să nu consumați cafea, alte băuturi, țigări în afară de suc proaspăt și apă.

Nu este încurajată mișcarea, pentru conservarea energiei. Curățați pielea cu apă călduță, pentru a favoriza eliminarea toxinelor. Nu vă expuneți excesiv la soare, 10 – 20 minute pe zi de expunere directă fiind însă benefice.

Pentru o eliminare rapidă a toxinelor ce se dizlocă din organism se recomandă irigările de colon.

Atât în cazul unor astfel de cure, dar mai ales în cazul curelor de slăbire sucul ajută la resetarea controlului asupra poftei de mâncare. Furnizând corpului o nutriție concentrată în proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali, vitamine și minerale, care este absorbită cu ușurință. Altfel, dacă trupul nu este hrănit el simte că este înfometat, ca urmare metabolismul va încetini și se vor arde mai puține grăsimi.

Detoxifierea este un proces care are loc în mod continuu în corp. Cea mai bună abordare fiind cea a unei detoxifieri treptate printr-o dietă sănătoasă. Susținută de un aport constant de sucuri proaspete, un program regulat de mișcare și o atitudine mentală pozitivă.