Pe scurt despre ce e vorba?

Pe scurt, despre ce e vorba?

Pe scurt despre ce e vorba?
Pe scurt despre ce e vorba?

Începem de la conștientizarea faptului că digestia constă în absorbția și asimilarea nutrienților. Nu doar în ingerarea și eliminarea mâncării. Ori, combinând alimentele într-un mod neadecvat întreg procesul este afectat iar mâncarea rămâne nedigerată prea mult timp în intestine. Fermentează sau putrezește, se produc gaze, toxinele se reabsorb, rezultatul este un tract digestiv care otrăvește organismul.

Mai mult decât atât, acumulările de materii reziduale asemenea unei tencuieli pe pereții colonului se pot îngroșa de-a lungul anilor. Împiedicând realizarea ultimelor procese digestive și nutritive, dar mai ales facilitând retenția reziduurilor în organism.

În acest sens primul pas ce trebuie făcut este analizarea modalităților prin care ne putem îmbunătăți digestia. Iar prin aceasta nu înțelegem doar ce, cum și când mâncăm ci ne referim la conștientizarea întregului proces de hrănire.

În paralel se trece la un alt pas important al detoxifierii, acela al curățarii colonului prin hidroterapie. Cea mai eficientă metodă naturală de curățare a intestinului gros prin irigare cu apă purificată și dezinfectată. Având ca rezultat îndepărtarea pe cale naturală a tuturor toxinelor depuse pe pereții acestuia.

Astfel, se recapătă capacitatea optimă de absorbție și se reface fidelitatea musculară. Ajungându-se chiar la remodelarea colonului în cazul în care colectarea de reziduuri a determinat deformarea acestuia.

Totuși, se pare că problema care stă la baza tuturor bolilor cronice are două componente. Starea de toxicitate avansată a organismului, dar și deficiență factorilor nutritivi.

Aceasta din urmă este corectată prin alimentarea cu cantități masive de vitamine, minerale, proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali, enzime și antioxidanți. Conținute în diferitele combinații de sucuri crude din fructe și legume, care pe lângă energia și vitalitatea pe care o degajă, alcalinizează puternic organismul provocând eliberarea toxinelor acumulate în țesuturi. Dar mai ales reconstrucția și regenerarea celulară.

Datorită faptului că se dizlocă cantități mari de toxine în organism care ajung să fie filtrate de ficat, este de dorit și o pregătire a acestuia prin urmarea unei proceduri de curățare a ficatului. Procedură ce are ca rezultat eliminarea calculilor biliari și a substanțelor nocive acumulate în canalele biliare. De asemnenea pentru a facilita eliminarea rapidă a acestora din colon și a evita reabsorbția lor în organism sunt recomandate irigările.

Un aspect important este acela că sucurile trebuie să fie neapărat vii. Adică să conțină enzime active, pasteurizarea sau orice alt tratament termic practic le distruge, oricât de naturale ar fi ele. De asemenea este foarte important ca sucul să fie obținut prin presare la rece. Astfel menținându-se calitatea enzimală și nutritivă a sucului, storcătoarele centrifugale omniprezente pe piața noastră deterioreaza enzimele și nutrienții datorită oxidării, temperaturii și inducției electrice care se formează.

Și totuși dacă e atât de delicată această problematică a sucurilor, de ce sa ne mai complicăm și să nu mâncăm fructele și legumele direct. Ei bine, pentru că a bea spre exemplu doi litri de suc pe zi, care are o absorbție rapidă, este echivalent cu a mânca 5-6 kilograme de mâncare solidă. Ceea ce, mai ales în condițiile unei digestii slabe, ar fi cam mult.

În plus consumul de sucuri proaspete de fructe și legume este un mod excelent de a da corpului apă organică vie.

Necontaminată, puternic alcalinizată de care are nevoie, benefică și în fluidizarea tranzitului, a sângelui, a limfei, etc.

Nu în ultimul rând o atenție mare trebuie dată sistemului limfatic, lichidul care preia toxinele din celule, dar care este staționar în corp, nu este pompat asemenea sângelui de către inimă, doar acțiunea muşchilor punându-l în mişcare. Pentru aceasta se recomandă masajul limfatic și bineînțeles efortul fizic. Efortul, mai ales în natură, aduce în plus un beneficiu extrem de important: respirăm mult și de calitate.

Coroborând toate acestea, dar și multe altele, care nu încap într-o descriere succintă, dar pe care vi le prezentăm în conținutul site-ului, realizăm că de fapt organismul uman are o predispoziție naturală spre echilibru și sănătate și are capacitatea de autovindecare.

Și totuși, toate sunt în van, dacă nu alegem mai întâi să ne vindecăm sufletul, științific fiind demonstrat că emoțiile și sentimentele negative acidifiază sângele și celulele, chiar dacă suntem pe o dieta 100% crudivoră. Aici, nu suntem noi în stare să vă dăm soluția, deși ea există, e aproape și foarte accesibilă, implică doar… efortul de voință.

În final aș vrea să citez dintr-un articol foarte bine scris și documentat pe o temă similară, din păcate nesemnat, care concluzionă extrem de simplu și atotcuprinzator: “pentru SUFLET – dragoste şi iertare, iar pentru TRUP – plante şi fructe vii”