Germenii

Germenii și încolțirea cerealelor, semințelor, legumelor și a nucilor erau cunoscute în multe culturi antice pentru valoarea lor. Utilizarea de semințe încolțite ca alimente și medicamente este o metodă cel puțin de două ori mai veche decât Marele Zid Chinezesc.

Aceste elemente vii, germinate și încolțite, ne oferă cele mai concentrate surse naturale de vitamine. Conținutul de vitamine din semințele germinate crește uneori chiar de 20 de ori față de cel inițial. În numai două zile după ce a început procesul de germinare.

Cercetările arată că în timpul procesului de germinare, germenii își măresc aportul de vitamina B1 cu până la 285%. Vitamina B2 cu până la 515% și niacina (B3) cu până la 256%.

Conțin de asemenea, cantități semnificative de enzime și de energie bioelectrică. Germenii de linte și fasole conțin la fel de multe proteine ca și carnea rosie. Dar într-o formă cu totul digerabilă, fără grăsimi, colesterol, hormoni și antibiotice. Care se găsesc în cele mai multe tipuri de carne din prezent.