Detoxifierea, stiinta a prezentului?

Detoxifierea, stiinta a prezentului?

Detoxifierea, stiinta a prezentului?
Detoxifierea, știința a prezentului?

Detoxifierea și nutriția nu sunt nici pe departe vreo nouă găselniță. Așa cum se încearcă a se acredita în anumite medii, în scopul denigrării unor astfel de preocupări.

Încă din antichitate părintele medicinei, Hipocrate, le dădea pacienților săi un sfat devenit celebru “hrana să vă fie leac”. Mai mult decât atât, cercetări ale oamenilor de știință în acest sens încă de la începutul secolului trecut, cum sunt cele ale dr. Norman Walker, au dus la elaborarea pentru prima oară în istorie a unui ghid complet al utilizărilor terapeutice a celor mai obișnuite și banale legume, folosite sub formă de sucuri proaspete și crude. Dar și la descoperirea multiplelor efecte și implicații terapeutice pe care le are colonhidroterapia.

Mai mult decât atât, dr. Max Gerson era audiat în 1946 în fața Senatului SUA, datorită succesului în tratarea cancerului pe care îl inregistra tratamentul său nutrițional bazat în mare parte pe alimente și sucuri proaspete din fructe și legume și pe folosirea clismelor.

Totuși, datorită unor interese financiare uriașe medicina convențională continuă să se orienteze spre boală.

Administrând medicamente în scopul calmării simptomelor, ignorându-se practica medicală orientată spre pacient. Care dezvoltă proceduri de vindecare pentru eliminarea cauzelor bolii prin optimizarea stării de sănătate a organismului.

O astfel de orientare are însă nevoie și de participarea personală a pacientului. Medicul dedicându-și adesea la fel de mult timp educației nutriționale a acestuia, cât administrării tratamentului.

Din această zonă venim și noi, fondatorii Detoxmed, din cea a pacienților care cu bunăcredință căutând soluții pentru problemele personale, am ajuns în contact cu oameni, informații, documentare, cărți, studii ce ne-au dezvăluit o altă perspectivă asupra funcționării organismului. A cauzelor bolilor, dar mai ales ne-au dat soluții pe cât de simple și logice pe atât de eficiente în restaurarea sănătății și a vitalității.

A fost necesar doar efortul de voință de a începe, de a sparge tiparele și paradigmele lumii în care trăiam, iar apoi cu perseverență ca într-un puzzle începând să punem lucrurile cap la cap ne-am construit un stil de viață nou, bineînțeles perfectibil, pe care alături de o echipă de prieteni, terapeuți, nutriționiști și medici, dorim să vi-l împărtășim și dumneavoastră.