COLONUL – canalul colector al organismului tău!
Colonul este un teren propice de dezvoltare al bacteriilor. Scopul și funcțiile acestora sunt de a neutraliza, împrăștia, evita și a preveni, ca un mediu toxic să se dezvolte în colon. Însă, sunt doua tipuri de bacterii și anume: cele bune și curățătoare (cunoscute drept bacilli Coli) și cele patogene care produc boala. Într-un mediu adecvat și curat, bacteriile bune le tin sub control pe cele patogene. Când se generează prea multă fermentație și putrefacție în colon, atunci bacteriile patogene se dezvoltă și apare boala. Este necesar ca asemenea deșeuri să fie eliminate din organism. În acest scop colonul este echipat cu un sistem de eliminare foarte eficient. Eficient, numai dacă se află într-o stare bună de funcționare, conform condiției tale fiziologice.
Cele mai bune diete pot echivala cu cele mai rele, dacă sistemul de eliminare este blocat cu materii reziduale. Este imposibil ca atunci când avem două, trei sau mai multe mese pe zi, să nu se acumuleze în colon atât hrana nedigerată complet, cât și produși finali ai digestiei. Mai mult, alături de hrană se acumulează milioane de celule și țesuturi care și-au servit scopul și au fost înlocuite. Acestea sunt proteine moarte cu o toxicitate ridicată, dacă sunt lăsate să fermenteze sau să putrezească. Cu siguranță ați simțit mirosul ofensiv ce se emană dintr-un animal intrat în descompunere, țesuturile și celulele corpului trec prin același proces, dacă sunt reținute în colon mai mult decât trebuie.
Simplu spus, este sistemul de evacuare al trupului.
Legile naturii de preservare și igienă, necesită ca acesta să fie curățat în mod regulat. Altfel, amenință cu suferințe, dureri și boli ce urmează (dacă materia este lăsată) să se acumuleze. A nu curăța colonul, este însă, ca și cum întregul sistem de salubrizare din orașul tău, ar intra în grevă, zile și zile în șir. Acumularea de gunoi de pe străzi, determină putrefacție și gaze nesănătoase, care se ridică în atmosferă.