Terapia cu enzime din plante 


Viktoras Kulvinskas, MS, Hippocrates Health Institute

Mecanismul cancerului este o metoda invoatoare a corpului uman de a se adapta la stres, asociat cu proteina tratata termic si diverse toxine. Colapsarea tesutului din corpul unui om din cauza stresului duce la un volum exagerat de proteine care nu sunt complet metabolizate, interferand cu transportul oxigenului si absorbtia acestuia. Cancerul este un mod de a curata sistemul circulator, permitand vietii, care este in mod evident dependenta de oxigen, sa continue. In esenta, cancerul este de fapt un cadou. Daca corpul nu l-ar fi creat, omul ar muri rapid din cauza asfixierii.

Laureatul prempiului nobel, Dr. Alexis Carrel, a scris in cartea sa “Man, The Unknown” :
“Corpul uman, in orice situatie de stres, se adapteaza prin sisteme invoatoare care permit corpului sa se ridice desupra experientelor stresante, insa prin reducerea longevitatii si a vitalitatii.”
Asadar, consumul de proteine moarte, fara enzime si gătite duce la apritia cancerului.

Din punct de vedere istoric, avem experienta eschimosilor. Cand dieta lor continea proteine cu enzime animale, mancate crude si/sau fermentate, cei mai multi traiau aproximativ 90 de ani. Insa, atunci cand exploratorii au intordus mancarea gatita eschimosilor, cei care au adoptat-o, chiar si intr-o singura generatie au experimentat o cadere drastica, de 50% a longevitatii. Mai mult decat atat, au inceput sa moara de cancer, acidoza si boli cardiovasculare, asa cum era de asteptat.

Dr. John Gainer concluzionează “cresterea usoara a proteinelor reduce transportul de oxigen pana la 60%, chiar daca cantitatea din sange ar fi considerata normala pentru un om.”

In 1936, alt laureat Nobel, Dr. Otto Warburg, a aratat cauza decisiva a cancerului. In studiul sau, a luat celule normale reproductive si le-a plasat intr-un vas cu o solutie de nutrienti optimizati tinand totul intr-o cupola de sticla. Cand a redus nivelul normal de oxigen al celulelor cu 35%, in decurs a 48 de ore, celulele mai slabe au murit, iar in timp restul s-au trasformat in celule cancerigene. Se dovedeste faptul ca celulele cancerigene au un rol important în procesul de curatare. Comportamentul lor seamana cu cel al unui aspirator, strangand proteina nemetabolizata complet si facilitand transportul de oxigen pentru a mentine corpul in functiune. Pe masura ce corpul incepe sa transforme excesul de proteine in cancer, an dupa an, in final se ajunge la interferenta cu procesele biologice normale.

Universitatea din Wisconsin a descoperit ca aceste celulele canceroase absorb proteina de 20 de ori mai rapid decat celulele normale reproductive, care sunt eficiente cand vine de vorba de absorbtia amino acizilor, dar nu absorb proteine nedigerate aproape deloc. Asadar, vedem cum celulele cancerigene izoleaza proteina circulatorie, permitand transportul de oxigen in continuare.

In mod evident, atunci cand volumul celulelor creste in exces, omul ajunge la medic din cauza nivelului ridicat de discomfort sau cresteri vizibile. Indata ce se intampla asta, orice om are optiunea sa mearga ori pe mana medicinii “moderne” sau sa caute metode alternative de tratament. Dr. Hardin B. Jones, care se ocupa cu studiul cancerului, spune: “Cei care nu se trateaza in niciun fel de cancer traiesc mai mult decat cei care merg pe ruta de taiere, ardere sau/si metoda chimica.” Studiile sale arata ca cei care prefera tratamentul medical modern traiesc pana la 3 ani, iar cei care refuza tratamentul mai traiesc in medie 12.5 ani.

Din 1970 pana in 2000, un grup de medici din Wendts au gasit dovezi care arata ca cei care mananca prea multa proteina animală de fapt dezvolta o boala generalizata a stocarii proteinei. Ei au aratat ca excesul proteinei determina coagularea bazelor membranelor celulelor. Acestea sunt membrane prin care nurientii si oxigenul ajung, filtrandu-se pana in celulele capilare, si prin care reziduurile celulare sunt filtrate in sange pentru a fi eliminate. Pana la urma, bazele membranelor celulelor devin atat de coagulate, incat nutirentii si oxigenul nu mai pot trece in celule si reziduurile nu se pot elimina. Rezultatul este oxigen scazut in celula si malnutritia celulei. In observatiile celor de la Wendts, proteina animala se stocheaza in asa fel incat contribuie la cancer, hipertensiune, scleroza, boli cardiovasculare si diabet de tip 2.

Dr. Albert Lorincz de la Universitatea din Chicago, a reusit sa tina celulele cancerigene sub control prin intermediul stoparii proteinelor necesare in dezvoltarea lor. Celulele cancerigene cer proteina de la 1-3 la 11 ori mai mult decat nivelul necesar pentru tesut. Aceasta a fost o descoperire profunda.

La inceputul secolului, John Beard a scris incredibila carte “Enzyme Therapy for Cancer and its Scietific Basis” (Terapia cu enzime pentru cancer si baza ei stiintifica). Aceasta a setat un nou standard pentru stiinta. El afirma ca fiecare forma de cancer este precedata de o insuficienta pancreatica si de incapacitatea acestuia de a oferi corpului enzime adecvate si necesare. Suprasaturarea corpului cu enzime a aratat intr-o varietate de studii ca are succes in retragerea cancerului.

Aceleasi concluzii sunt afirmate in cartea lui Dr. Max Gerson “A Cancer Therapy: Results of Fifty Cases and the Cure of Advanced Cancer by Diet Therapy” ( O terapie a cancerului : rezultate a 50 de cazuri si vindecarea cancerului avansat prin intermediul terapiei dietetice). Acesta, in munca sa inovatoare a folosit nutritie enzimatica alcalinica prin sucuri presate la rece cu o rata foarte mare de recuperare.

In anii 1930, pentru peste doua decenii, profesorul Edmond Szekely a tratat cu succes in jur de 250,000 de indivizi prin intermediul unor variante primare de terapie cu mancare cruda la Rancho La Puerta, in Tecate, Baja California, Mexic. Profesorul a ajutat cu adevarat la renasterea tratamentelor alternative si a setat ritmul pentru vindecare si regenerare.