Spune da, CARBOHIDRAȚILOR!

Cel puțin 99% din carbohidrații pe care îi consumăm provin din fructe, legume și cereale.
Această statistică, pare destul de promițătoare. Și atunci, de ce sunt carbohidrații aproape intotdeauna cap de afiș pe lista alimentelor care trebuie evitate atunci când vrem să scăpăm de ultimii centimetri în plus ?
În starea lor neprocesată, naturală, alimentele precum cerealele, fructele și legumele se numesc carbohidrați complecși, fiind extrem de buni pentru om.
Când alimentele sunt procesate superior și sărăcite de fibre, vitamine și minerale, devin carbohidrați simpli – cei care apar în pâinea alba, snacksuri și dulciuri.
Avem deseori obiceiul să consumăm cantități mari din acest gen de carbohidați și în cele din urmă pizza, paste, cartofi prăjiți și produse de patiserie, care au devenit simbolurile carbohidraților la modul general.
Adevărul este că poți să mănânci carbohidrați, doar ca trebuie să te asiguri că sunt carbohidrații neprocesați, nerafinați și foarte hrănitori, care se găsesc în legume și fructe.

Studiul China – T. Colin Campbell