Postul sau dieta de eliminare

Ca metoda de detoxifiere este unul dintre cele mai rapide modalitati de eliminare a deseurilor si de intensificare a procesele de vindecare a corpului, protejand tesuturile esentiale(organe vitale) si utilizand tesuturi neesentiale (tesut gras) drept combustibil.

Inca din 1880 jurnale medicale consemneaza utilizarea cu succes a postului in tratarea obezitatii, intoxicatiilor, alergiilor, psoriazisului, eczemelor, sidromului intestinului iritabil, depresiei, nevrozei si multor altor afectiuni grave.

Cea mai benefica metoda s-a dovedit a fi cea a postului cu sucuri din fructe si legume proaspete, care furnizeaza sistemului nostru enzimele si antioxidantii de care are nevoie in detoxifiere si reduce efectele secundare normale, ameteala, oboseala si durerile de cap, generand in schimb energie, senzatia de curatenie si de limpezire a mintii.

Desi un post cu sucuri poate fi facut oricand, cel mai bine ar fi sa incepeti intr-o perioada cand va puteti putea odihni corespunzator, asa incat energia sa poata fi directionata catre vindecare.

De asemenea pregatirea dinaintea acestei diete trebuie sa se faca consumand cu o zi inainte doar fructe si legume crude. Este de recomandat sa nu consumati cafea, alte bauturi, tigari in afara de suc proaspat si apa.

Nu este incurajata miscarea, pentru conservarea energiei. Curatati pielea cu apa calduta, pentru a favoriza eliminarea toxinelor, nu va expuneti excesiv la soare, 10-20minute pe zi de expunere directa fiind insa benefice.

Pentru o eliminare rapida a toxinelor ce se dizloca din organism se recomanda irigarile de colon.

Atat in cazul unor astfel de cure, dar mai ales in cazul curelor de slabire sucul ajuta la resetarea controlului asupra poftei de mancare, furnizand corpului o nutritie concentrata in proteine, carbohidrati, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale, care este absorbita cu usurinta. Altfel, daca trupul nu este hranit el simte ca este infometat, ca urmare metabolismul va incetini si se vor arde mai putine grasimi.

Detoxifierea este un proces care are loc in mod continuu in corp, cea mai buna abordare fiind cea a unei detoxifieri treptate printr-o dieta sanatoasa, sustinuta de un aport constant de sucuri proaspete, un program regulat de miscare si o atitudine mentala pozitiva.