Kombucha

Este o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. In principal, colonia este compusa din bacterii “prietenoase”, care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru, in substante cu efecte vindecatoare remarcabile.

In acest elixir au fost descoperite substante antibiotice si antivirale foarte puternice, care explica folosirea sa cu succes contra bolilor infectioase.

Poate cea mai importanta proprietate a sa este cea detoxifianta. Pe masura ce Kombucha consuma zaharul, produce o multitudine de acizi organici, vitamine, în special din grupul B, precum si vitamina C, aminoacizi si enzime necesare organismului uman. Toatea cestea prezinta avantajele culturilor probiotice, care ajuta la restabilirea sanatatii.

Ceaiul de Kombucha echilibreaza digestia si ajuta la regularizarea excretiilor, de asemenea, contine si substante cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru varsta a treia, dar si pentru copiii aflati in crestere, pentru cei aflati la pubertate si care se confrunta cu fenomenele neplacute specifice acestei perioade.

Doza de intretinere este de 200 – 300 ml/zi dar, nu exista nici un fel de limite privind cantitatea de ceai Kombucha consumata. In timpul curei trebuie sa consumati suficiente lichide (minim 2l/zi) pentru a ajuta la “spalarea” si eliminarea toxinelor din corp, fiind recomandat consumul pentru cel putin 3 luni, timp necesar corpului pentru a se detoxifia si a reveni la o stare de sanatate optima.