Germenii si vlastarii,  reaparitia unui adevar!

Multe culturi antice cunosteau valoarea germinarii si incoltirii cerealelor, semintelor, legumelor si a nucilor. Utilizarea de seminte incoltite ca alimente si medicamente este o metoda cel putin de doua ori mai veche decat Marele Zid Chinezesc.

Aceste elemente vii, germinate si incoltite, ne ofera cele mai concentrate surse naturale de vitamine. Continutul de vitamine din semintele germinate creste uneori chiar de 20 de ori fata de cel initial, in numai doua zile dupa ce a inceput procesul de germinare.

Cercetarile arata ca in timpul procesului de germinare, germenii isi maresc aportul de vitamina B1 cu pana la 285%, vitamina B2 cu pana la 515% si niacina (B3) cu pana la 256%

Contin de asemenea, cantitati semnificative de enzime si de energie bioelectrica. Germenii de linte si fasole contin la fel de multe proteine ca si carnea rosie, dar intr-o forma cu totul digerabila, fara grasimi, colesterol, hormoni si antibiotice care se gasesc in cele mai multe tipuri de carne din prezent.