De ce trebuie sa curatam colonul?

In intestinul gros se aduna reziduurile pe care organismul nu le poate utiliza si valorifica in mod eficient. Acestea se concentreaza si se elimina prin rect.
Tot aici se afla 75% din limfocite, prima linie de aparare a organismului cu rol in secretia anticorpilor dar si flora intestinala, ce opresc invazia agentilor patogeni ai bolilor, ambele indispensabile unui sistem imunitar puternic.

Insa datorita modului eronat de a ne hrani, dar mai ales al conservantilor si al medicamentelor, flora si mucoasa intestinala nu mai functioneaza optim, asa incat substantele daunatoare si otravitoare precum si reziduurile nu se mai degradeaza si nu se mai elimina in mod corespunzator. Cum in colon se face reabsorbtia toxinelor, acesta ajunge sa fie o permanenta sursa de intoxicare a organismului, generand boala.

Prin colonhidroterapie intestinul gros se curata cu apa la temperatura corpului, eliminandu-se astfel reziduurile vechi, prin masarea acestuia in timp ce pacientul sta relaxat intins pe spate.
In apa se pot adauga atat probiotice cat si prebiotice, iarba de grau, orz verde, etc care regenereaza flora si mucoasa intestinala.
Eficienta maxima se obtine atunci cand in paralel pacientul urmeaza o dieta usor digerabila, bogata in enzime si fibre, de preferat fiind salatele si sucurile de fructe si legume crude.